dimarts, 11 de desembre de 2012

Pastís salat


Aquest aperitiu dóna molt bon resultat, és boníssim i, a que queda bonic?  

Ingredients:
Maionesa
Tres llaunes de tonyina
1 llauna de pinya en rodanxes
6 o 7 pals de surimi
Pernil dolç
2 ous durs
Salmó fumat uns 400 gr.
Gambes salades
Olives
Enciam
Pa de motlle sense cortesa

Jo ho vaig fer directament sobre la bandeja.

Primera capa. Tallem el pa a la mida de la base, l’allisem una mica passant un corró i posem una capa de base. Barregem la tonyina sense l’oli, els palets de surimi tallats a trossets molt petits i la pinya en trossets molt petits també, amb la maionesa; anem posant cullerades i barregem fins que estigui al nostre gust. Escampem la meitat de la barreja damunt de la base del pa de motlle.

Segona capa. Tornem a posar damunt del farcit una capa de pa de motlle allisat amb el corró, en aquest cas l’acabament de la llesca faig que no coincideixi amb la de la primera capa, ho tallo hi ho poso de manera que no sigui igual que l’anterior. Així ens assegurem que no s’obri el braç per les ranures del mig.Ara posem damunt del pa dues capes de pernil dolç i damunt ou dur tallar a rodanxetes, tot ben escampat.

Tercera capa. Tornem a posar llesques de pa al damunt i ho farcim igual que la primera capa, si en falta no passa res, en tornem a fer.

I finalment posem una capa més de pa per damunt per tancar.

Decoració: Ara sucarem tot el braç, per damunt i per les vores de maionesa, així es fixarà millor el salmó al pastís. Anem disposant el salmó per damunt  fins que quedi cobert. Posem les gambes i les olives finalment com més ens agradi.

Embolicar amb paper albal i guardar a la nevera millor d’un dia per l’altre.

Al moment de servir hi posem l'enciam tallat per les vores. I a disfrutar!!






 

Ahhh i que no se m’oblidi pas! Sobretot voldria agraïr de tot cor, al blog Les meves cuinetes per concedir-me un premi tan genial! Moltes gràcies per pensar amb mi m’encanta!!!

 
                                     

6 comentaris:

  1. boníssim Roser, ideal per les festes, queda molt xulo i podem prepararlo la vespra, bsts

    ResponElimina
  2. Hola Roser, al verdad es que es verlo y te dan ganitas de fiesta pero desde ya, me encanta! un besazo

    ResponElimina
  3. Me encantan este tipo de pasteles y más con salmon!! bss

    ResponElimina
  4. M´agraden molt aquests tipus de pastíssos salats. Trobo que queda bé per un aperitiu però per plat únic per sopar també va molt bé. A l´estiu en menjo sovint.

    ResponElimina
  5. M'ha encantat el teu pastís, m'encanta el salmó i és una fantàstica alternativa a menjar-lo amb formatge. Me l'apunto per les festes!
    Petons!

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.