dijous, 11 d’agost del 2011

Tofu fregit amb tabule

Anem per parts, us explicaré les dues receptes per separat i després ho presenteu com més us agradi.



Tabule
El tabule (de l'àrab تبولة, tabūla, a partir de la pronunciació libanesa tabūle) és una amanida pròpia de l'Orient Mitjà, originària de Síria o el Líban. Els seus ingredients principals són el bulgur  o bé el cuscús, juntament amb tomàquet, ceba, herbes aromàtiques finament tallades (menta i julivert ). S'amaneix amb oli d'oliva, suc de llimona, sal i pebre. Segons la recepta, pot afegir-se-li pebrot i olives, i servir-se amb fulles d'enciam.

Partint d’aquesta base, es pot cuinar de diferents varietats afegint o canviant algun ingredient.

Jo l’he cuinat així:
Ingredients per 2 persones
1 got de cuscús
1 pebrot verd allargat (italià)
Un tomàquet
1 cullerada de coriandre picat
El suc de ½ llimona
Sal
Oli d’oliva verge
Pebre negre

Treballem el cuscús segons les indicacions de l’envàs; normalment és afegir la mateixa quantitat d’aigua a punt de bullir que de cuscús, en aquest cas un got, i es deixa reposar 5 minuts tapat.
Després s’afegeixen tots els ingredients tallats al gust, el suc de llimona i ho barregem. Ho acabem amanint amb la sal, l’oli i el pebre i tornem a barrejar.
Està més bo si es deixa refredar a la nevera.
 

El tofu (豆腐 ou 荳腐) és un aliment d'origen xinès provinent del quall del suc de  soja, en un procediment equiparable a l'obtenció del formatge de llet. Així s'obté una mena de formatge blanc i poc odorant, que es presenta de diverses formes (en blocs fresc, assecat, fumat, barrejat amb salsa de soja...). És molt emprat en la cuina de l'Àsia oriental i també per molts vegetarians pel seu important aport proteic i d'aminoàcids essencials.
Conté un alt percentatge de calci i proteïnes. El seu gust i textura és molt suau, podent-se emprar tant per a plats salats com dolços.  En general, s'aconsella tanmateix salar-lo una mica, per a fer-lo més digest.
Extret de http://ca.wikipedia.org/wiki/Tofu 

Ingredients:
Un paquet de tofu  (no se exactament la mida però bé amb un tros quadrat)
4 cullerades de farina integral
1 mica de coriandre picat fi  
1 dent d’all picat
una mica d’aigua
oli  d’oliva
sal
Per la salsa de soja:
1 1/2 cullerada de salsa de soja
3 cullerades de mel

Preparació:
Tallar el tofu en barretes d’ 1 cm. de grossor més o menys. Barrejar en un bol la farina, el coriandre, la sal i l’all. Afegir una mica d’aigua i barrejar fins que quedi una mescla homogènia, ha de quedar espès per poder arrebossar. Arrebossar el tofu i fregir a la paella amb abundant oli calent, de manera que quasi cobreixi les barretes. Quan estiguin, deixar reposar sobre paper absorbent i servir acompanyat de la mescla de la salsa de soja amb la mel. 




2 comentaris:

  1. El tofu el vaig provar una vegada, però no sé per quina raó em va ser molt indigest....potser no el vaig coure bé! ho tornaré a intentar amb aquest plat tan exquisit! quina bona pinta!! petons

    ResponElimina
  2. Noia, estàs imparable! I és el que el blog i cuinar enganxa :)

    Un plat que me menjaria avui per dinar, hem trobat cuscús sense gluten, que no és el mateix... i estic fent proves perquè quede ben solt. A vore si un dia m'animo i el faig amb una combinació tan bona com esta.

    Las recetas de Glutoniana

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.