dimecres, 13 de juliol del 2011

Albergínies “minis” farcides de carn de pollastre

El meu pare, normalment als estius, fa hort. I durant aquesta temporada tenim verdures per cuinar tots els dies. En aquest cas, van sortir unes albergínies minis, no sabem perquè. Però jo les vaig cuinar igualment i farcides, encara que el mode de farcir no ha estat com el tradicional, ja que si les feia partides per la meitat no podia emplenar-les gaire. I aquest ha estat el resultat, i molt bones per cert.
Bon profit!!


Ingredients:
300 gr. de carn picada (una safata petita)
8 albergínies mini o 3 o 4 de grans
1 ceba
1 pebrot verd
1 all
2 cullerades de tomàquet fregit
¾ d’un got de vi blanc
Sal
Pebre
Oli d’oliva
Formatge ratllat
Rentem les albergínies tallem les puntes i les punxem amb un ganivet una mica per la polpa. Posem aigua a bullir i les deixem fer durant uns deu minuts o fins que al punxar-les es notin tendres. Quan estiguin, les traiem del foc i les posem en un colador vigilant que no es trenquin, i que deixin anar l’aigua. Quan no cremin, traiem la polpa amb una cullera, poc a poc i vigilant de conservar l’albergínia sencera. Reserven la polpa i les albergínies les disposem damunt d’una font per posar posteriorment al forn.
Pel farcit, afegim 3 cullerades d’oli en una paella, i hi fregim l’all tallat en trossets petits, després d’uns segons afegim la ceba tallada , remenem uns minuts i afegim el pebrot tallat. Quan estigui agafant color afegim la carn picada, un polsim de sal i un polsim de pebre i cuinem fins que estigui feta.
Afegim la polpa de l’albergínia i el got de vi; barregem i esperem que es redueixi. Després afegim el tomàquet fregit, ho barregem i ja tenim preparat el farcit.
Ara només tenim que anar introduint el farcit a les albergínies i quan estigui, posar formatge ratllat per damunt i a gratinar al forn.

2 comentaris:

  1. Una recepta fantàstica...Es pot fer servir com a àpat comodí tant per dinar com per sopar i quedes com una reina...I a més amb albergínia acabada de collir. Què més es pot demanar!.

    ResponElimina
  2. Doncs si, i a més admet moltes variacions amb els ingredients que més t'agradin.

    ResponElimina

Agraexo que deixeu comentaris. M'ajuden a seguir i a continuar publicant amb ànims i alegria.